Ik heb van mijn leed mijn levenswerk gemaakt en dat geeft mij veel kracht en energie. Mijn levensmissie is om zoveel mogelijk mensen die seksueel misbruik of seksueel geweld hebben meegemaakt te steunen en te begeleiden op hun weg naar heling. Hierin vind ik het ook belangrijk om collega therapeuten en andere professionals met mijn verhaal te laten zien dat het belangrijk is om het lichaam niet te vergeten in het helingsproces. Ik geef ze tips en tools mee om nog beter hun klanten te kunnen begeleiden.

Ik heb zelf mogen ervaren om een helingsproces in te gaan. Om een goede therapeut te kunnen worden moest ik eerst door mijn eigen shit heen ondanks mijn enorme angst hiervoor. Ik moest leren om alle pijn, verdriet en woede op een constructieve manier naar buiten te brengen. Ik kon ervaren hoeveel opluchting en ruimte mij dit gaf. Een effect die ik in mijn puberjaren nooit eerder ervaren had tijdens cognitieve therapie.

Lichaamsgerichte therapie heeft mij veel gegeven, het heeft mij veranderd en ik heb er enorm veel van geleerd. Het seksueel misbruik beïnvloed en beheerst mijn leven niet meer. In ieder geval niet meer op een negatieve manier. Het is nu op een positieve manier een rode draad in mijn leven, vooral op professioneel vlak.

Om mijn eigen verhaal op een professionele wijze in te kunnen zetten heb ik tevens de opleiding gedaan voor Ervaringsdeskundige voor medewerkers. Ik deel graag mijn eigen helingsproces met anderen om te laten zien dat alles mogelijk is en dat er een mooi leven is na seksueel misbruik. Dat je uit het ‘overleven’ kan komen om te gaan ‘leven’. Als ervaringsdeskundige kan ik bepaalde signalen en gedragingen sneller oppikken en weet ik vaak sneller hoe hierin te ondersteunen. Daarnaast kan het een veiliger gevoel geven omdat ik weet waar men het over hebt. Veel emoties en gedachten herken ik en dat maakt het vaak makkelijker om erover te spreken.

Van mijn leed, mijn levenswerk maken…dat is mijn weg en ik weet dat ik nog velen, die bereid zijn om te helen van seksueel misbruik, zal ontmoeten op dit pad!