Lezingen & workshops

Ervaringsverhaal

Het verhaal van mijn helingsproces (een verhaal vol hoop, erkenning, empowerment, kwetsbaarheid, kracht en moed)

Ik vertel hoe (seksueel)trauma zich vastzet in het lichaam. Op welke manier trauma word opgeslagen in het lichaamsgeheugen en op welke manier(en) we dit kunnen helen.

Je zal gaan begrijpen waarom je reageert zoals jij reageert op triggers. Waarom je lichaam terugdeinst terwijl het juist een geliefd persoon van jou is die jou een arm om je heen wil geven. Je zal gaan snappen dat waar jij dagelijks tegenaan loopt als gevolg van je (seksueel)trauma, in wezen een normale fysieke en neurologische reactie is op een abnormale gebeurtenis. Ik zal je uitleggen hoe trauma ontstaat en vertellen over bevriezing, dissociatie en alle fysieke en psychische gevolgen van (seksueel)trauma.

Uiteraard is er ruimte voor vragen tussendoor en zal ik ook een aantal handige oefeningen meegeven om bijvoorbeeld in het ‘hier en nu’ te blijven, uit bevriezing te komen of jezelf te gronden. De oefeningen kan ik ter plekke aanpassen op wat jij nodig hebt.

Praktisch:

  • De lezing kan zowel fysiek als online worden gegeven.
  • Minimaal 4 deelnemers (ongeveer 2 uurtjes) en maximaal 10 deelnemers (ongeveer 3 uurtjes). Duur is afhankelijk van aantal deelnemers om iedereen de ruimte en aandacht te kunnen geven
  • Kosten en wijze van betaling vind je hier
  • Datums en tijd van de lezing kun je in de agenda vinden.
  • De lezing kan ook op aanvraag. We komen samen een datum overeen en je zorgt dat er minimaal 4 deelnemers zijn. Bij een fysieke lezing bepalen we samen ook de locatie, in eerste instantie is dit in mijn praktijk in Oud Beijerland.