Dans jezelf Happy

Dans jezelf Happy is ontwikkelt door Melissa van der Meer om mensen op een laagdrempelige, prettige en leuke manier te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Dans, beweging, muziek, oefeningen, spelen, onderzoeken, ontdekken en ontwikkelen. Het is geen dansles zoals je gewend bent of zou verwachten, het is veel meer. Geen danspasjes, maar leren op jouw authentieke manier te bewegen en daarin verder te ontdekken en te ontwikkelen.

Het lichaam is meer dan wat we ons dagelijks beseffen. Een emotie voel je als eerste in jouw lichaam en uit je door jouw lichaam in beweging te brengen. Het lichaam weet wat jij nodig hebt, wie jij bent, waar jouw grenzen liggen en hoe het moet functioneren en bewegen zonder daarvan bewust te zijn, dat noemen we lichaamsintelligentie. Wanneer je meer in verbinding komt met jouw lichaam, wordt je bewust van wat jouw lichaam jou wil vertellen. Het is via jouw lichaam dat je bij jouw emoties en emotionele intelligentie kan komen, en vervolgens bij jouw hart en ziel. Door jouw lichaam op een bewuste manier in beweging te brengen kom je dichter bij jouw authentieke zelf.

Wat als ik…? Je bent in deze lessen ook welkom met ‘beperkingen’ omdat je je vooral gaat focussen op jouw mogelijkheden en leert luisteren naar jouw lichaam. Vind je het super spannend om samen met anderen te dansen of te bewegen, maar wil je het wel graag? Heb je lichamelijke beperkingen waardoor je denkt dat jij niet mee kan doen aan danslessen? Meld je dan juist aan, want samen gaan we ons focussen op jouw persoonlijke ontwikkeling.

Hoe ziet de les er ongeveer uit? We maken eerst contact met ons lichaam waardoor we bewuster worden van ons lichaam en alles wat zich daar roert. Dan gaan we opwarmen, ontdekken, spelen en maken we contact met onszelf en de ander. Tegen het einde gaan we rekken en strekken en eindigen we met ontspanning.

Praktisch: Flesje water mee, danssokken mee, doe kleding aan waarin jij je makkelijk beweegt en neem je enthousiasme mee!