Ademen is het eerste wat we doen zodra we vanuit de buik van onze moeder de wereld in komen. Adem is leven!

Ademen is de enige functie in ons lichamelijk systeem wat vanzelf gaat en we tevens direct kunnen beïnvloeden. Dat geeft al aan hoe bijzonder de adem is.

Diep en bewust ademen helpt bij het verlagen van het stress systeem, het verbeteren van de bloedcirculatie, verhogen van de zuurstofvoorziening en het vrijmaken van spanning en fysieke blokkades. Wanneer je een emotie de ruimte geeft om gevoeld te worden en hierin blijft ademen kan deze emotie tot rust komen en integreren. Adem haalt je ook uit je gedachtenpatronen omdat adem je naar het hier en nu brengt en niet naar straks of gisteren. In adem kun je ervaren dat je meer bent dan wat jij doet of wat anderen van jou vinden, dat je een spiritueel wezen bent met menselijke ervaringen en gedragingen.

Er bestaan vele verschillende adem oefeningen, methodes en technieken. Welke het best bij jou past hangt af van het doel dat je wilt bereiken. Samen met jou kijk ik wat het beste past bij jou en welke het beste werken voor jou. Er zijn hele simpele adem oefeningen die je direct thuis kan toepassen en er zijn er die wat meer ervaring vergen.

De meeste mensen die bij mij komen met angst-paniek klachten, hyperventilatie, hoge spanning, hoog stress systeem, emotionele blokkades, dissociatie, burn-out, een druk hoofd, laag lichaamsbewustzijn, trauma en ptss geef ik altijd wel een simpele adem oefeningen mee naar huis.

Naast het aanleren van adem oefeningen die je mee naar huis kunt nemen, kun je bij mij ook verbonden adem sessies volgen waarmee je op een dieper niveau stress, spanning, emoties en trauma kunt ontladen.