WEZZ Training

Voor professionals

WEZZ Training voor begeleiding van mensen met een traumatische ervaring, die teveel getriggerd worden of bevriezen in cruciale situaties waardoor ze niet voor zichzelf kunnen opkomen, zodat ze hun grenzen kunnen leren aangeven en zichzelf uiteindelijk beter kunnen verdedigen.

De WEZZ Training is in eerste instantie ontwikkeld voor mensen met en een verleden van seksueel misbruik of seksueel geweld. Omdat er veel overeenkomsten zijn met andere traumatische ervaringen zoals lichamelijke mishandeling en emotionele mishandeling blijkt deze training ook geschikt voor andere traumatische ervaringen.

Cursus A voor Professionals

Wij nemen jullie mee in de belevingswereld van mensen met een traumatische ervaring die zichzelf niet waardig genoeg voelen, geen zelfvertrouwen hebben om zichzelf, op verbaal, non verbaal en/ of fysiek vlak, te kunnen weren en verdedigen. De triggers die zij dagelijks tegenkomen, de angst op herhaling, weinig vertrouwen hebben in anderen, het moeite hebben met aanraking en het niet kunnen aangeven van hun grenzen, vinden dat ze toen harder hadden moeten vechten enz…

Wij geven jullie een aantal simpele maar zeer praktische en effectieve tools, zowel vanuit de krijgskunst als de dans en bewegingstherapie, die je makkelijk zelf kan toepassen in jouw eigen werk. Daarin is er ook aandacht voor jouw beroeps achtergrond en kunnen wij hierin maatwerk aanreiken.

Tools voor o.a. het vergroten van gronding en lichaamsbewustzijn, leren kennen en aangeven van grenzen, gebruiken van de ademhaling en een paar simpele zelfverdediging technieken.

Voor alle professionals die werkzaam zijn in de sociale, maatschappelijke sector en de zorgsector zoals; maatschappelijk werkers, coaches, therapeuten, psychologen, begeleiders, verpleegkundige, huisartsen, psychiaters enz…

Wie zijn de trainers?

Melissa van der meer is ervaringsdeskundige wat betreft seksueel misbruik en zet dans en bewegingstherapie / lichaams- ervaringsgerichte therapie in om anderen de mogelijkheid te bieden om hiervan te helen, zoals ook zij dit heeft mogen doen.

Machiel van der meer is echtgenoot van Melissa van der Meer en heeft vanuit ‘partner van’ ervaring met seksueel misbruik. Hij zet zijn jarenlange ervaring in Oosterse (zelfverdediging) technieken in om mensen te coachen naar meer zelfvertrouwen en weerbaarheid. Tevens is hij gecertificeerd ‘Rots en Water Trainer’.  

Deze Training is op aanvraag te plannen vanuit (zorg)instellingen of door een aantal professionals die samen de training willen volgen. Datum en locatie wordt dan in overleg met elkaar gepland.

Neem gerust contact op voor vragen en/of het aanvragen van een training.