Verbonden Adem Therapie

De manier waarop je ademt, verteld iets over hoe je in het leven staat.

We maken allemaal van alles mee in het leven, leuke life events en life events die een negatieve impact op ons hebben. Wanneer we ergens van schrikken of (doods)angst ervaren heeft dat direct invloed op onze adem. In de meeste gevallen stokt onze adem. Wanneer we als kind door onze ouders niet gehoord en gezien worden, wanneer we geleerd worden niets waard te zijn of wanneer we een dierbare verliezen veranderd ons adempatroon. Zo ademt de één heel oppervlakkig en de ander alleen in het buikgebied. Ieder adempatroon geeft informatie.

De verbonden adem geeft ons de ruimte en gelegenheid het balans te herstellen in ons hele menszijn. Het brengt je in jouw lichaam en vervolgens naar jouw onderbewustzijn zodat jouw lichaamsintelligentie de ruimte krijgt om het werk te doen wat nodig is op dat moment. Jouw lichaam krijgt de gelegenheid om emoties te reguleren, blokkades op te heffen en spanningen af te voeren zonder tegen gehouden te worden door denkpatronen en overtuigingen. Het lichaam is het deel van ons die het mogelijk maakt om te kunnen voelen, ervaren en ons te kunnen verbinden met onszelf en anderen. De verbonden adem heeft ook invloed op ons denken. Zo kun je andere inzichten krijgen en kunnen denkpatronen en overtuigingen worden getransformeerd. Op het spirituele vlak kun je ervaren en voelen dat je veel meer bent dan wat je doet, dan wat je van jezelf denkt en wat anderen van jou vinden. Ook kun je ervaren dat, ondanks wat je hebt meegemaakt in het leven, er niets kapot is in jou. Je bent nog steeds heel. Het zijn de gevoelens, emoties, denkpatronen, overtuigingen en overlevingsmechanismes die jou doen denken dat het anders is en als ze de ruimte krijgen kunnen ze verzachten, ontladen en transformeren.

Hoe ziet een ademsessie er ongeveer uit?

Een verbonden ademhaling is een methode van ademen waarbij je de pauzes tussen de in en uitademing weglaat, je verbind dus echt de in- en uitademing en je ademt net iets meer in dan uit. Je ademt tot diep in je onderbuik, door de mond met ontspannen kaken. Doordat je meer zuurstof binnenkrijgt laad je als het ware op. Sommige mensen kunnen tintelingen in handen, vingers of gezicht ervaren, dit verdwijnt zodra je weer naar je eigen ademhaling gaat. Het is een normale reactie van het lichaam op het meer binnenkrijgen van zuurstof dan het gewend is. Al snel wordt iemands adempatroon zichtbaar en zal ik drukpunten gebruiken, iets tegen je zeggen of je ergens toe uitnodigen om je te helpen de blokkades in jouw adempatroon te verminderen en te transformeren. Na het opladen geeft het lichaam vaak aan dat het wil ontladen. Dit doen we door stem te gebruiken, het lichaam te bewegen of kracht te genereren. Hierna nodig ik je uit om weer naar je eigen ademhaling te gaan en kun je weer door de neus ademen. In deze laatste fase krijgt jouw hele systeem te gelegenheid om alles wat is aangeraakt, ontladen en/of getransformeerd te integreren. Bij elkaar zijn we ongeveer 60 minuten bezig met de adem waarvan we ongeveer 40 minuten bezig zijn met de verbonden adem en ongeveer 20 minuten met de integratie. Voorafgaande aan de verbonden ademsessie doen we voorbereidende oefeningen en zoeken we uit welke intentie je mee wilt nemen in je ademsessie. Na de verbonden ademsessie drinken we nog even wat en is er gelegenheid om de ervaring uit te wisselen. In totaal duurt een ademsessie 1,5 uur.

Daar waar het geblokkeerd is, is er geen adem, is er geen leven.

Wanneer is de verbonden adem niet geschikt voor jou?

  • Zwangerschap (er zijn andere geschikte ademoefeningen)

  • actief gebruik van reactieve drugs

  • netvlies loslating, glaucoom

  • nieraandoeningen

  • hart en vaatziekten, aneurysma

  • ongecontroleerde schildklier aandoening

  • Diabetes in beide vormen (er zijn andere geschikte ademoefeningen)

  • Ernstige astma. Bij milde astma bespreekbaar (inhalator neem je mee)

  • Epilepsie of voorgeschiedenis van

  • Recente chirurgie, hechtingen of verwondingen bespreken wat wel en niet gaat.

Voor alle bovenstaande geld dat we wel samen kunnen kijken naar andere ademoefeningen