Soms maak je in het leven gebeurtenissen mee die een enorme impact op jou hebben waardoor je hier last van hebt in het dagelijks leven. Samen gaan we kijken waar jij tegenaan loopt. We beginnen altijd eerst met kennismaken en een veilige prettige sfeer creëren waarin jij je veilig voelt.

De verbinding herstellen met het lichaam is een belangrijk startpunt. Hiervoor gebruiken we allerlei lichaamsgerichte oefeningen en methodes. Veel mensen die een traumatische gebeurtenis in hun leven hebben meegemaakt leven in de overlevingsmodus. Het lichaam is hierin vrijwel altijd in overspanning. We gaan in het begin ook oefeningen doen waarbij het stresssysteem wat wordt verlaagd en het lichaam weer leert wat ontspanning is.

We creëren eerst samen een basis waarop jij kan terugvallen. Vervolgens kunnen we stap voor stap de diepte in om te kijken wat er geheeld dient te worden. Ik werk altijd met datgene wat zich op dat moment aan de oppervlakte laat zien en zo komen we laag voor laag steeds verder in het helingsproces.

In 12 sessies heb je al een aantal stappen kunnen maken en een goede start gemaakt met het helen van het (seksueel) trauma. Het is per persoon verschillend waar we na 12 sessies uitkomen. Soms is het nodig om nog meerdere sessies te volgen na dit traject, dit doen we altijd in samenspraak. Jij hebt de uiteindelijke regie!

Lees meer over helen van (seksueel)trauma of plan zelf online een kennismaking of dit traject in.