Heling voor partners waarvan één van de twee een seksueel traumatische ervaring heeft meegemaakt.

Je hebt een seksueel traumatische ervaring meegemaakt: 

Je vind het moeilijk om je open te stellen omdat je een beschermende muur om je heen hebt gebouwd. Toch heb je het verlangen om dichter tot je partner te komen. Het is alsof de traumatische ervaring tussen jullie in staat en je hebt geen idee hoe je het weg kan halen. Je verlangt naar een arm om je heen van je partner en daar ook in te kunnen ontspannen. Je verlangt ernaar om te kunnen genieten van intimiteit met je partner zonder de lichamelijke triggers die jou weer terugbrengen naar negatieve gedachten en gevoelens. Misschien verlang je zelfs stiekem naar seksueel contact met je partner zonder afgeleid te worden van nare gedachten en emoties. Zonder dat je lichaam verstijfd, je adem stokt, zonder in paniek te raken, zonder overspoeld te worden van nare emoties of schuldgevoelens…maar kan genieten. Genieten van een arm om je heen, een kus of een knuffel. Het is een gevecht tussen jouw verlangens en het seksueel trauma. Dat is vermoeiend en kan een gevoel van eenzaamheid geven.

Je bent partner van:  

Je vind het moeilijk dat er een afstand is met je partner en je weet niet hoe jullie deze kunnen overbruggen. Je zoekt toenadering in intimiteit, maar ziet dat het jouw partner niet lukt. Je partner lijkt contact met jou te vermijden en jij probeert zoveel mogelijk triggers te vermijden voor je partner. Je wilt je partner graag steunen en helpen, maar je weet niet goed hoe. Het doet je verdriet dat je jouw liefde niet voldoende kan delen met jouw partner omdat het seksueel trauma tussen jullie in staat. Soms staat je partner je toe om dichterbij te komen, maar je voelt en/ of ziet dat je partner gespannen is, zich terugtrekt…je wilt je partner geen pijn of verdriet doen dus wat nu!? Wellicht neem je bewust of onbewust steeds meer afstand om je partner de ruimte te geven en maar niet te triggeren. Het geeft je een gevoel van machteloosheid, je voelt boosheid naar de dader(s) en voelt je eenzaam.

Ik geef lichaams- en ervaringsgerichte therapie voor partners waarvan één van de twee een seksueel traumatische ervaring heeft meegemaakt. Dit is voor partners die het verlangen hebben om zich (meer) te kunnen verbinden met elkaar op intiem en seksueel vlak en bereid zijn hier samen mee aan de slag te gaan. Tijdens de sessies gaan we bezig met het toevoegen van positieve aanrakingen, contact en verbinding met de duidelijkheid en veiligheid dat er geen seksuele handelingen zullen plaats vinden tijdens de sessies en thuis niet totdat de partner met het seksueel trauma hier klaar voor is. Deze veiligheid zorgt ervoor dat het lichaam, van degene die een seksueel trauma heeft, positieve aanrakingen kan gaan opslaan in het lichaamsgeheugen waardoor de negatieve herinneringen aan aanraking naar de achtergrond gaan. Ik leer je door de bevriezing of spanning heen te ademen, hoe je elkaar kunt steunen, hoe jullie dichter tot elkaar kunnen komen waardoor jullie band zal versterken. Ook steun, erkenning en herkenning voor de partners van, is een belangrijk onderdeel van de sessies.

Praktisch

Hoe gaat het in z’n werk? Als jullie je willen aanmelden dan stuur je een mail om een afspraak in te plannen. Allereerst plannen we een kennismakingsgesprek om te bespreken wat ik voor jullie kan betekenen in jullie hulpvraag en kijken we of er een klik is. Vaak doen we al een kleine oefening zodat jullie al wat kunnen proeven van wat ik jullie kan bieden. Daarna bepalen jullie vrijblijvend of je verder wilt gaan en een vervolg afspraak wilt plannen.

Wat zijn de kosten en wat wordt er vergoed? Een overzicht van de tarieven en eventuele vergoedingen vind je hier.

Mochten jullie meer willen weten om te kijken of dit bij jullie past, hebben jullie andere vragen of wil jullie een afspraak maken, neem dan gerust contact of plan zelf online een kennismaking of sessie in.