Melissa van der Meer

Melissa van der Meer

Ik ben Melissa van der Meer, geboren in 1981 in Rotterdam. Ik ben getrouwd en samen hebben we een dochter. De volgende eigenschappen zouden mij grotendeels omschrijven; zorgzaam, creatief, doorzetter, eerlijk, beweeglijk, recht door zee, optimistisch en humor. Ik hou van dier en natuur en dans graag op breed genre van muziek.

Beroepsmatig werk ik als lichaamsgericht/ dans- en bewegingstherapeut binnen mijn eigen praktijk ‘Happy in je lijf’ gevestigd in Oud Beijerland/ Heinenoord (Zuid Holland). Daarnaast werk ik als verpleegkundige binnen de psychiatrie, wat ik sinds 2000 nog steeds met plezier doe.

Dansen is een rode draad in mijn leven. Ik heb naast mijn werk ook ruim 15 jaar danslessen gegeven op mijn vrije avonden. Tijdens het lesgeven heb ik ervaren wat beweging voor iemand kan betekenen. Zo heb ik leerlingen met een burn-out zien opbloeien en waren er leerlingen met een laag zelfbeeld die uiteindelijk optraden voor een groot publiek. Ik verwonderde mij erover dat er zoveel mogelijk was met dans en beweging. Zo ben ik uiteindelijk op zoek gegaan naar een opleiding die dans, beweging en het menselijk welbevinden met elkaar kon verbinden. Zo kwam ik uit bij de opleiding voor dans- en bewegingstherapeut bij AgapeBelgium.

Curriculum Vitae

  • 2000 januari: tot op heden verpleegkundige binnen de psychiatrie
  • 2015 februari: werd Happy in je Lijf opgericht door Melissa van der Meer (onder supervisie)
  • 2016 februari: WEZZ Training ontwikkeld samen met Machiel van der Meer
  • 2017 mei: zelfstandig werkzaam binnen Happy in je Lijf als therapeut
  • 2018 december: afgestudeerd als dans- en bewegingstherapeut/ lichaamsgericht therapeut
  • 2019-02-24: Lancering van mijn boek ‘Seksueel misbruikt, mijn lichaam wil een verhaal vertellen’
  • 2019 mei: Certificaat ‘Ervaringsdeskundige’