Expertise Team Seksueel Trauma

Je bent slachtoffer geworden van seksueel geweld en je merkt dat dat nog steeds een grote impact heeft op jouw dagelijks leven en/of je functioneren.


Dat kan zich op veel manieren uiten, zoals in:

  • Angsten
  • Fysieke klachten
  • Psychische klachten
  • Problemen op relationeel vlak
  • Problemen op seksueel vlak
  • Problemen met je geheugen
  • Problemen op spiritueel vlak


of in een combinatie hiervan…


Er bestaan gelukkig meerdere behandelvormen om te kunnen helen van seksueel trauma. Voor welke vorm je kiest, is afhankelijk van wat jij nodig hebt, waar jij je prettig bij voelt en waar je in je proces van heling staat.


Vanuit onze kennis en ervaring kwamen wij erachter dat één therapievorm vaak niet afdoende is en het veel krachtiger en efficiënter is als bepaalde therapieën tegelijk lopen of elkaar opvolgen. Een voorbeeld hiervan is een parallel traject van EMDR samen met een lichaamsgerichte therapie. De lichaamsgerichte therapie zorgt er dan voor dat je in het hier en nu blijft en met je lichaam in contact komt en blijft.


Wij zijn een groep onafhankelijke therapeuten, zorgverleners en ervaringsdeskundigen met ieder onze eigen specialiteit. Met gebundelde krachten zetten wij ons in om jou te ondersteunen bij het helen na seksueel trauma.


Het team is zó ingericht dat een holistische aanpak mogelijk is. Wij geloven er namelijk sterk in, dat je naast mentaal ook lichamelijk en emotioneel moet helen. Wij kijken samen met jou, in verbinding, naar wat jou gaat helpen. 


Al onze disciplines zijn te vinden onder één dak en dat maakt het laagdrempelig, vertrouwd en veilig voor jou. Niet gebonden aan protocollen van zorgverzekeraars, leveren wij behandeling op maat en dat is wat ons onderscheid van andere instanties. 


Jouw veiligheid en eigen regie staat bij ons boven alles zodat je zelf, in alle vrijheid, kunt ontdekken wat jij nodig hebt. 


Kijk rustig rond op de pagina waar alle specialisten zich kort aan je voorstellen. 


Ons expertise team staat klaar voor alle mensen vanaf 18 jaar met een seksueel trauma

Meer informatie vind je op www.etst.nl