Doorbreek de cirkel van stress

Een van mijn valkuilen is dat ik de neiging heb om teveel hooi op mijn vork te nemen. Zowel op werkgebied als privé onderneem ik dan meerdere projecten tegelijk. Met als gevolg allerlei lichamelijke klachten, vermoeidheid en ik ben niet meer te genieten. 

Verschillende projecten tegelijk op je nemen is op zich niet heel erg zolang je er maar genoeg energie voor terug krijgt en je voldoende rustmomenten neemt zodat je lichaam kan herstellen. Ik vond in mijn hoofd dat ik dat allemaal maar moest kunnen. En daar liep ik in het verleden regelmatig tegenaan en dan was het al veel te laat. Nu kan ik het steeds vaker voor zijn. Natuurlijk val ik ook nog wel eens in mijn valkuil. Het verschil is dat ik het nu sneller kan herkennen omdat ik mij er bewust van ben geworden. Doordat ik weet wat ik kan doen om uit die cirkel te komen, kan ik het sneller doorbreken en weer herstellen. 

Je bent iemand die stressgevoelig is of veel hooi op de vork neemt. Iemand die overal te snel ‘ja” op zegt en waarbij de agenda overvol is. Je hebt moeite met het aangeven van je grenzen, je kan je grenzen eigenlijk moeilijk herkennen. Wellicht ben je vergeten of weet je überhaupt niet eens waar je energie van krijgt en op welke manier je weer in de ontspanning kan komen. Je leeft vooral vanuit je hoofd en hebt soms niet in de gaten hoe gespannen jouw lichaam is. Dit alles zorgt ervoor dat je stress systeem overuren gaat maken met alle gevolgen van dien. Je hebt geregeld ‘vage’ lichamelijke klachten, slaapproblemen, concentratieproblemen, een gejaagd gevoel, vergeetachtig en je bent prikkelbaar. En dat is nog maar een kleine greep uit de lijst van klachten die voortkomen uit langdurige stress.

In dit traject ga je leren om de cirkel van stress te doorbreken. 

  • Je leert in verbinding te komen met je lichaam.
  • Vanuit jouw lichaam en jouw hart ga je ontdekken en voelen wat jij nodig hebt, waar  jij energie van krijgt en wat jou ontspanning geeft.
  • Je leert je grenzen te voelen en deze aan te geven
  • Je leert meer vanuit je gevoel en je hart te kiezen voor wat goed voor jou is
  • Je leert jouw systeem en jouw lichaam weer te herkennen hoe ontspanning voelt
  • Je wordt bewust van jouw valkuil(en) en hoe hiermee om te gaan.
  • Je leert praktische oefeningen om vanuit de stress in de ontspanning te komen. 
  • Je leert o.a. ademhalingsoefeningen, lichaamsoefeningen en focus oefeningen zelf toe te passen wanneer jij dit nodig hebt. 
  • Je krijgt algemene theorie over stress, stresshormonen en de gevolgen. 
  • Voor tussendoor krijg je een vraag mee naar huis en een praktische oefening om thuis mee aan de slag te gaan. 

Voordeel van het individuele traject is dat je alle aandacht krijgt en we veel dieper op alles kunnen ingaan. Daarnaast kunnen we samen datums en tijd bepalen voor de sessies. 

Wat ontvang je in dit traject: 4 individuele sessies van een uur, 1 buitensessie van 1 uur en 2 x een uur online ondersteuning, naslagwerk waarin o.a. de praktische oefeningen beschreven staan en schrijfmateriaal. Verder leer je hetzelfde als in het groepstraject alleen kunnen we meer gericht op jou werken en dieper op de stof ingaan en ontvang je de volle aandacht. 

Jouw investering hiervoor is € 349 voor de hele reeks. Mogelijkheid om het in 2 delen te betalen(1e deel vooraf en 2e deel voor 4e bijeenkomst). Mocht je nog één extra individuele sessie tussendoor of aansluitend willen volgen, dan kan dat altijd.

Voor vragen en aanmelding kun je mij een mail sturen