Doorbreek de cirkel van stress

Groepstraject

Een van mijn valkuilen is dat ik de neiging heb om teveel hooi op mijn vork te nemen. Zowel op werkgebied als privé onderneem ik dan meerdere projecten tegelijk. Met als gevolg allerlei lichamelijke klachten, vermoeidheid en ik ben niet meer te genieten. 

Verschillende projecten tegelijk op je nemen is op zich niet heel erg zolang je er maar genoeg energie voor terug krijgt en je voldoende rustmomenten neemt zodat je lichaam kan herstellen. Ik vond in mijn hoofd dat ik dat allemaal maar moest kunnen. En daar liep ik in het verleden regelmatig tegenaan en dan was het al veel te laat. Nu kan ik het steeds vaker voor zijn. Natuurlijk val ik ook nog wel eens in mijn valkuil. Het verschil is dat ik het nu sneller kan herkennen omdat ik mij er bewust van ben geworden. Doordat ik weet wat ik kan doen om uit die cirkel te komen, kan ik het sneller doorbreken en weer herstellen. 

Je bent iemand die stressgevoelig is of veel hooi op de vork neemt. Iemand die overal te snel ‘ja” op zegt en waarbij de agenda overvol is. Je hebt moeite met het aangeven van je grenzen, je kan je grenzen eigenlijk moeilijk herkennen. Wellicht ben je vergeten of weet je überhaupt niet eens waar je energie van krijgt en op welke manier je weer in de ontspanning kan komen. Je leeft vooral vanuit je hoofd en hebt soms niet in de gaten hoe gespannen jouw lichaam is. Dit alles zorgt ervoor dat je stress systeem overuren gaat maken met alle gevolgen van dien. Je hebt geregeld ‘vage’ lichamelijke klachten, slaapproblemen, concentratieproblemen, een gejaagd gevoel, vergeetachtig en je bent prikkelbaar. En dat is nog maar een kleine greep uit de lijst van klachten die voortkomen uit langdurige stress.

In dit traject ga je leren om de cirkel van stress te doorbreken. 

  • Je leert in verbinding te komen met je lichaam.
  • Vanuit jouw lichaam en jouw hart ga je ontdekken en voelen wat jij nodig hebt, waar  jij energie van krijgt en wat jou ontspanning geeft.
  • Je leert je grenzen te voelen en deze aan te geven
  • Je leert meer vanuit je gevoel en je hart te kiezen voor wat goed voor jou is
  • Je leert jouw systeem en jouw lichaam weer te herkennen hoe ontspanning voelt
  • Je wordt bewust van jouw valkuil(en) en hoe hiermee om te gaan.
  • Je leert praktische oefeningen om vanuit de stress in de ontspanning te komen. 
  • Je leert o.a. ademhalingsoefeningen, lichaamsoefeningen en focus oefeningen zelf toe te passen wanneer jij dit nodig hebt. 
  • Je krijgt algemene theorie over stress, stresshormonen en de gevolgen. 
  • Voor tussendoor krijg je een vraag mee naar huis en een praktische oefening om thuis mee aan de slag te gaan. 

Voordelen van een groepstraject is dat je van elkaar kunt leren, elkaar kan ondersteunen, samen kan oefenen en elkaar kan inspireren. Daarnaast is de financiële investering een stuk lager dan het individuele traject. Minimaal 2  en maximaal 5 deelnemers. 

Wanneer: 

Op dit moment zijn er geen nieuwe datums bekend. Mocht je al met een aantal mensen zijn dan kunnen we ook altijd samen de datums overeenkomen.

Mochten meerdere dagen een optie zijn voor jou dan kun je dit aangeven zodat ik hier rekening mee houden mochten er op een van de dagen geen voldoende aanmeldingen zijn.

Wat ontvang je in dit traject: 5 fysieke bijeenkomsten van 1,5 uur, 1 uur persoonlijke begeleiding online, naslagwerk waarin o.a. de praktische oefeningen beschreven staan, appgroep als steun tussendoor, schrijfmateriaal voor in de les. 

Jouw investering hiervoor is € 198 voor de hele reeks. Mogelijkheid om het in 2 delen te betalen(1e deel vooraf en 2e deel voor 5e bijeenkomst). Mocht je nog één extra individuele sessie tussendoor of aansluitend willen volgen, dan is dat altijd mogelijk.  

Locatie: Lein. Masaratilaan 6, 3262 NA in Oud-Beijerland.

Voor vragen kun je mij een mail sturen